Info

Contact

Patricia Rehe Fotografie
studio@patriciarehe.nl
06 – 20 86 44 14

Gerard Noodtstraat 34
6511 SW
Nijmegen

Over mij

In het echte leven hou ik van mijn werk, familie en vrienden. Op mijn bord graag dingen met groente, roomboter, slagroom en friet. In de krant: columns, ingezonden brieven en de Betrouwbare mannetjes. In de natuur: kleine beestjes, warme dagen, ochtendlicht, avondzon en wat je soms hebt als de lucht aan de ene kant zo donkerblauwig is en daar tegenover de zon schijnt. Verder: Daniel Arends, Merijn Scholten, Erwin Olaf, Nederland, Nijmegen, Molenhoek, mooie vaatdoekjes en VW camperbus, die rood met witte.

Opleidingen

Lerarenopleiding handvaardigheid
ArtEZ grafisch ontwerpen

BEELDBANKFOTOGRAFIE

Behalve in opdracht, fotografeer ik ook voor mijn pas opgestarte beeldbank Pancake Pictures. Mijn series hiervoor zijn veelal illustratief en vrij van portretrecht. Inmiddels bevat deze collectie meer dan 16.000 beelden, wekelijks aangevuld met frisse series met onderwerpen als gezinsleven, werk, ouderen, zorg en onderwijs.

Radio interview

Het studentenleven van mijn kinderen heb ik regelmatig vastgelegd op beeld. Het is een uitgebreide serie waarvan een deel ook op deze site te zien is. Op RadioEen werd ik erover geïnterviewd in 2019. Klik hier om te luisteren.

Referenties

“Met Patricia is het altijd fijn samenwerken, ze heeft aan een half woord genoeg en brengt bakken energie mee. Daarnaast barst ze van de ideeën en heeft ze een scherp oog voor details. Of het nu om de mens op de foto, de omgeving of de hele de setting gaat. Ik ga graag met haar op pad in de sectoren wonen, zorgen en leren omdat ook zij daar veel ervaring in heeft. Ze weet wat er speelt en hoe ze mensen op hun gemak kan stellen. Een vakvrouw dus. Kortom; onze samenwerking is altijd een feestje.”

Claudia Verbeeck – adviseur/ontwerp/partner Einder Communicatie

“Patricia maakt mooie foto’s, maar het is vooral ook heel fijn dat ze echt meedenkt. Een voorbeeld daarvan is onze nieuwe teamfoto. De vorige teamfoto was verouderd, maar hoe maak je een nieuwe in tijden van corona? Patricia kwam met het ontzettend originele idee om een online teamfoto te maken. In kleine groepjes heeft zij vanachter haar laptop via teams losse foto’s geschoten. Deze losse foto’s heeft ze tot één geheel verwerkt en dat zorgde voor een onwijs gave teamfoto. We zijn hier erg blij mee!”

Daphne Koot – Office Manager QSN

“Patricia maakt wonderschone foto’s. Al jaren maakt zij mij blij omdat zij:
goed kijkt, glashelder communiceert, bemoedigt, complimenteus en positief is. Met weinig woorden, weinig aanwijzingen regisseert zij wat ze in beeld wil brengen. Hip, grappig, snel, betrouwbaar en nog liefdevol ook. en… Molenhoek dus om de hoek. Maar al zat je in Groningen, dan vroeg ik je nog te komen.”

Anne Spies – trainer/coach/spreker Spies & Spreken

“Patricia is een onorthodox en eigenzinnig multitalent. Ze denkt mee en tegen en dat zorgt ervoor dat er altijd andere ideeën komen dan de meest voor de hand liggende. Ze is dienstbaar en autonoom. Haar foto’s zijn raak, ontroerend en intiem. Ze bemoeit zich met het totaalproduct; ook teksten en vormgeving en daar wordt alles alleen maar beter van. Ze heeft een zesde zintuig voor de branding en de identiteit van ons Montessori College.”

Berni Drop – rector/bestuurder Montessori College Nijmegen & Groeseek